Меню сайту


незалежна православна студія




Погода в Україні



Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Головна » 2013 » Травень » 4 » ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ
13:16
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ
Архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона
Боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним
Рівненської єпархії Української Православної Церкви
Київського Патріархату

Всечесні отці, дорогі браття і сестри!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Від усієї душі з глибоким почуттям Пасхальної радості сердечно вітаю вас із Воскресінням Христовим – Святом над святами і Торжеством із торжеств!

Воскресіння Христове – це основа нашої віри. Воно є тією великою істиною, сповіщенням якої апостоли починали свою проповідь. Господь зглянувся з висоти Своєї величі на землю, прийняв від Діви Марії нашу людську природу, став подібним до нас у всьому, крім гріха. Він жив з нами, проповідував благу вість про Царство Боже, постраждав, помер за нас на Хресті й силою Свого Божества воскрес з мертвих, перемігши тим ворога роду людського – диявола. Христос Спаситель з'єднав небо і землю, повернув людині можливість повернутися до втраченого колись Раю. Своїм Воскресінням Христос засвідчив Власне Божественне достоїнство і дав запоруку нашого майбутнього воскресіння. Тому усвідомлення цієї істини має вигнати з нашого життя всяку брехню, ненависть, нетерпимість, заздрість, лицемірство й розпусту.

Глибоко нещасними є ті люди, які поринають у жорстокість, гордощі та владолюбство, не думаючи про вічність і майбутню відплату. Господь ще тут, на землі, напоумляє нас труднощами і випробуваннями, щоб ми не загинули, а покаялися і спаслися. Проте ми до цього не прагнемо, не думаємо про життя вічне, а шукаємо на землі щастя, по-різному собі його уявляємо і не завжди знаходимо; а Божественне Одкровення ясно вчить нас, що справжнє щастя для людини – це життя з Богом, в Божому Дусі. «Бо якщо ми з’єднанi з Hим подобою смерти Його, то повиннi бути з’єднанi i подобою воскресіння» (Рим. 6,5).

Вічність для християнина починається на землі і продовжується на небі. Вона являється нам тоді, коли ми відкриваємо двері свого серця Спасителю, коли розпочинаємо з Ним особисте спілкування у молитві, читанні Святого Писання, коли найтісніше єднаємось із Ним у Таїнстві Святої Євхаристії, коли служимо Христовою любов’ю нашим ближнім.

І саме Свято Пасхи – це час, коли кожному християнину потрібно внутрішньо удосконалитися, зміцнитися у вірі й осмислити сенс свого життя, щоб нарешті сказати: «вже не я живу, а живе в менi Христос» (Гал. 2, 20). Саме з таємниці воскресіння Ісуса Христа народжується нове життя людини тепер і у вічності. Ось чому сьогодні, за словом Святителя Григорія Ниського, «між нами немає сумних, нині і праведник радіє, і той, хто не очистив свою совість, має можливість виправитися покаянням». Тому святкуючи Пасху Христову, ми молимося, щоб Господь зійшов до в'язниці нашої душі, затьмареної гріхом і злом, та просимо, щоб Він очистив її від гріха і просвітив світлом Свого воскресіння.

«У цей урочистий і святий день» ми покликані, як колись жони-мироносиці та апостоли, через своє життя принести радісну звістку про воскреслого Христа всьому світові, всім людям, які живуть поруч з нами. Принесімо світло Воскресіння Христового туди, де панує темрява безвір’я. Принесімо милосердя озлобленим, турботу стражденним, мир ворогуючим. Нехай наші добрі слова і справи пом’якшують злі серця, оберігають людей від пороків, допомагають їм у важку годину життя.

Улюблена моя паство! Не забуваймо також про євангельську заповідь любові до ближнього, прийдімо на допомогу тим, хто її потребує, відвідаймо хворих, самотніх, людей похилого віку, сиріт і ув’язнених – відвідаймо їх із щирим словом та розділімо з ними радість Воскресіння Христового.

У ці пасхальні дні, у дні свята перемоги життя над смертю, вітаю боголюбивих пастирів, чесне чернецтво та всіх вірних Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Сердечно вітаю з величним святом Воскресіння Христового владу, силові структури, органи місцевого самоврядування.

Нехай викоріниться всяка ненависть і ворожнеча! Нехай любов і прощення загоять рани старих образ! Нехай кожен прожитий нами день буде наповнений вірою, молитвою, благочестям, чистотою, добрими справами, щоб душа і тіло після справжнього покаяння вже не осквернялися ніякими гріхами.

Нехай воскреслий Христос Спаситель зміцнить наші духовні й тілесні сили для несення життєвого хреста, принесе в наші душі, наші родини і в наше суспільство мир, злагоду та любов.

Благодать воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма вами по всі дні до кінця віку! Амінь.

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ІЛАРІОН
АРХІЄПИСКОП РІВНЕНСЬКИЙ І ОСТРОЗЬКИЙ

ПАСХА ХРИСТОВА 
2013 р.
м. Рівне

Переглядів: 979 | Додав: Adhjjjj | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

АУДІОАРХІВ

РІВНЕНСЬКА ЄПАРХІЯ 
Сайт храму святої Покрови в м. Ніжині
cerkva-snt.at.ua
Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Собор Різдва Пресвятої Богородиці 2024