Меню сайту

Категорії розділу
Статті [31]


незалежна православна студія




Погода в Україні



Головна » Статті » Статті

Старість у тридцять років?
Молодість – це час, коли людина здійснює одне з найбільших своїх відкриттів: пізнає самого себе. Щоб не спотикнутися об життєві каміння – питай поради в старших. Якщо повною мірою шанувати мудрість стариків, в житті було б набагато менше юнацької глупоти, яка йде від незнання життя, самовпевненості, необачності… В. СУХОМЛИНСЬКИЙ.
"Працюючи у навчальному закладі, я неодноразово спостерігав дивне явище швидкого фізичного ,,старіння” окремих студентів. Юнаки і дівчата приходили до вузу молодими, юними, красивими, але вже через декілька років виглядали значно старшими за свої 20. А ще через кілька років на вигляд їм важко було дати менше 30. Водночас інші студенти лише розквітали своєю молодістю”. Саме такими спостереженнями ділиться Ігор Ткач у статті ,,Старість у тридцять років” (газета ,,Вічний скарб”).
Важко заперечити цьому, адже, так зване фізичне старіння, спостерігаєш, на жаль, і серед молоді шкільного віку. Юні за роками школярки виглядають значно старшими. У чому ж причина?
А таємниця виявляється простою – ці люди ведуть "вільний” спосіб життя. Пришвидшене старіння, як дослідили вчені, викликають прогерійні вірусні клітини, які передаються статевим шляхом.
Лікарям відоме рідкісне фатальне дитяче захворювання – прогерія, коли юний організм починає швидко старіти. У 10-12-річному віці хворі діти зовні стають дідусями і бабусями і помирають, як правило, від інсульту. Причиною цієї хвороби є надмірна кількість прогерійних вірусів в організмі.
Досвідчений акушер-гінеколог районної лікарні В.Д.Манчуленко переконує, що такі віруси у невеликій кількості є в організмі кожної людини. Вони передаються, зазвичай, від матері до дитини через плаценту або з материнським молоком. Цих вірусів вистачає, щоб до 60-70-річного віку розвинулися основні ознаки старіння, а в 80-90-річному віці людина зовсім постаріла.
Розпусне життя руйнує тіло людини. Вже давно відомо, що повії, крім того, що накопичують великий набір венеричних хвороб, ще й дуже швидко старіють. Іноді трапляється, що в тридцять років виглядають на всі сімдесят. Ця хвороба діє і на чоловіків, які зловживають послугами повій чи ведуть безладне статеве життя.
Безперечно, всі батьки бажають своїм чадам добра, щасливої долі. Й прикро бачити, коли дитина нехтує порадою рідних – свідомо йде в прірву: куріння, алкоголь, вільне статеве життя… Багато молодих мають бажання зазнати небувалих, гострих відчуттів, наслідки яких вони собі туманно уявляють або ж не задумуються про них взагалі.
Як не прикро, але в нашій країні деякі ЗМІ пропагують вільне сексуальне життя. За інформацією батьківської телевізійної ради, в 2006-2008 рр. показ жорстокості і насильства в кращий ефірний час збільшився ще на 10% , на 30% зросло використання нецензурних слів, а демонстрація кінострічок сексуального змісту – на 42%.
Люба дитино! (Саме такими словами хочеться звернутися до кожної молодої особи, яка стала на хибний шлях або на межі вибору). Для батьків у будь-якому віці ти завжди залишаєшся дитиною. Пам’ятай: минув час, коли твоє дитяче пізнання світу методом проб і помилок призводило до синців, саден і гуль. Сьогодні ти вже дорослий і подібний метод пізнавання себе й світу призводить до тяжких наслідків. І те, що прощалось тобі вчора, сьогодні запишеться чорним рядком у долі, такі письмена справді сокирою не вирубаєш.
Ти поставив перед собою мету: стати лікарем, юристом чи дипломатом – йди вперто вперед до задуманої цілі.. Не задивляйся на ,,життєві забави”, які підривають здоров’я і руйнують заповітні мрії.
Пам’ятай: батьки – найперші і найважливіші вчителі своїх дітей. Візьми до уваги пораду батька, який піклується про твоє майбутнє. Прислухайся до щирої молитви матері, яка благає Бога про щасливу долю і застерігає тебе:
- Я дала тобі життя, та не можу прожити його замість тебе. Я можу вказати тобі правильний напрямок, та не маю права обрати його замість тебе. Я можу пояснити тобі ,що добре, а що погано, та не спроможна приймати рішення за тебе. Я можу давати тобі поради стосовно друзів, але не мені їх обирати за тебе. Я можу давати тобі поради цнотливості, та не в силі берегти тебе у чистоті. Я можу помолитися за тебе до БОГА, та не можу примусити тебе чинити згідно з істиною. Вибір завжди за Тобою.

Леся МУКОЇД педагог.

Джерело:
"Агнець"
Категорія: Статті | Додав: Адмін (25.02.2011)
Переглядів: 1129 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

АУДІОАРХІВ

РІВНЕНСЬКА ЄПАРХІЯ 
Сайт храму святої Покрови в м. Ніжині
cerkva-snt.at.ua
Свято-Духівський храм УПЦ КП м. Дніпропетровськ


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Собор Різдва Пресвятої Богородиці 2024